Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane krokiety z szynką i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

jajko 3 szt
mąka 2 szk
mleko 1 szk
woda zimna 1 szk
olej 2 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

Farsz

szpinak mrożony 300 g
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 2/3 szk
szynka 8 plastrów
żółty ser starty 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól i pieprz

Dodatkowo

żółty ser starty 10 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane krokiety z szynką i szpinakiem

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól, pieprz i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Szpinak rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać szpinak, śmietanę, ser oraz sól i pieprz. Całość wymieszać i dusić jeszcze chwilę.
Na każdym naleśniku ułożyć plaster szynki, a następnie masę szpinakową. Następnie złożyć boki i zwinąć naleśniki.
Naczynie żaroodporne natłuścić, ułożyć naleśniki i posypać startym serem.
Zapiekać 20 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.01.2017 22:35
moje smaki :)
ada.la 18.01.2017 22:22
wyglądają na pyszne
Ania321 18.01.2017 18:21
zjadłabym z przyjemnością :)
Konczi 18.01.2017 16:46
Pyszne krokieciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak