Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na biszkopcie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito.
Jajka ubić mikserem , dodać cukier, nadal ubijać około 5 - 8 minut.
Do ubitej masy, dodać mąkę, wymieszać łopatką .
Ciasto przelać do formy, piec w temperaturze 170 stopni- 180 stopni około 40 minut.
Wyjąć ciasto z formy, wystudzić, przekroić na dwa blaty.
Do miseczki odlać 1/2 szklanki mleka, przesiać obydwie mąki, dodać żółtka, wymieszać trzepaczką żeby nie było grudek.
Resztę mleka przegotować z cukrem i aromatem. Do gotującego mleka dodać mieszankę, cały czas mieszając, gotować 1 minutę.
Gotowy budyń, nakryć folią spożywczą, wystudzić.
Masło o temperaturze pokojowej, ucierać mikserem, dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując. Dodać wiórki kokosowe, jeszcze chwilkę miksować.
Wymieszać 1/4 szklani przegotowanej wody z cukrem, skropić biszkopt ten który będzie na spodzie ciasta. Rozsmarować połowę kremu, nakryć drugim blatem. Rozsmarować resztę kremu na wierzchu i bokach ciasta.
Ciasto wstawić do lodówki co najmniej na 5 -6 godzin. Pokroić, każdą udekorować przynajmniej jedną maliną. Podawać do kawy lub dobrej herbatki. SMACZNEGO!!!!!