Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

300 g łososia
2 ząbki czosnku
1 łyżka startego świeżego imbiru
parę plasterków pomarańczy
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami

Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Łososia myjemy, osuszamy, nacieramy imbirem, czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę. Pieczemy (skórą do dołu) w piekarniku w 200 stopniach około 20 minut. Można piec w pergaminie lub w naczyniu żaroodpornym. U mnie skończyło się na pergaminie w naczyniu żaroodpornym :). Przed pieczeniem, rybę skrapiamy odrobiną oleju i nakładamy na nią plasterki pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 18.01.2017 18:38
wygląda pysznie!
berys18 18.01.2017 14:49
smaczny pomysł na rybę
Futka 18.01.2017 13:19
Pyszna i aromatyczna rybka :)
AZgotuj 18.01.2017 12:47
Prezentuje się doskonale :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak