Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajska zupa z indykiem i makaronem ryżowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 500 gram
cebula 1/2 sztuki
bulion drobiowy 2 litry
pasta curry 1 łyżka
sól do smaku 1/4 łyżeczki
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 100 gram
kukurydza w puszce 4 łyżki
mleko kokosowe 250 ml
olej do smażenia 3 łyżki
makaron ryżowy 150 gram
natka pietruszki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa z indykiem i makaronem ryżowym

Pierś z indyka umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Dusić kilka minut, następnie dodać pastę curry. Smażyć nadal, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć kolejne 10 minut. Dodać kukurydzę, całość przełożyć do gotującego się bulionu. W kolejnym garnku zagotować wodę, dodać makaron ryżowy (najlepiej pociąć go nożyczkami). Gotować przez około 5-7 minut. Odcedzony makaron dodać do zupy. Następnie wlać mleko kokosowe i zagotować. Podawać na ciepło z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 18.01.2017 01:32
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak