Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 główki
ogórki kiszone 4 sztuki
cebula cukrowa 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
olej lniany 3-4 łyżki
sól i pieprz
cukier
sok z cytryny

Porada

Prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem ogórków małosolnych, stanowi doskonały dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym

Umytą kapustę i ogórki małosolne na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i szczypiorek płuczemy, osuszmy i drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, surówkę podajemy schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 17.01.2017 10:59
fajny przepis
Wacław 17.01.2017 10:29
świetny pomysł,muszę taką surówkę zrobić
jagoda5913 17.01.2017 00:36
robię podobną
wwwiolka 16.01.2017 21:11
Bardzo fajny przepis.
KORAL 16.01.2017 20:23
Świetnie wygląda :)
Olga_SK 16.01.2017 20:02
Ciekawe połączenie smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak