Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Kroki postępowania

1
Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 1 - Gulasz drobiowy foto
2
Do podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną cebulkę
Krok 2 - Gulasz drobiowy foto
3
wszystko smażymy aż się zarumieni
Krok 3 - Gulasz drobiowy foto
4
Następnie przekładamy do garnka.
Podlewamy delikatnie wodą i dusimy ok. 10 minut.
Krok 4 - Gulasz drobiowy foto
5
Przygotowany gulasz zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody.

Krok 5 - Gulasz drobiowy foto
6
Doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Gulasz drobiowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.02.2017 12:05
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak