Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane mięso z kurczaka 30 dag
marchew 1 szt
natka pietruszki 1/3 pęczka
groszek konserwowy 3 łyżki
rosół 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki drobiowe

Kroki postępowania

1
Gotowane mięso z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki. Można użyć mięza z gotowania rosołu.
Krok 1 - Tymbaliki drobiowe foto
2
Marchew gotujemy i kroimy w kosteczkę a natkę pietruszki drobno siekamy.
Krok 2 - Tymbaliki drobiowe foto
3
Marchew która kroiliśmy , natkę pietruszki oraz odcedzony groszek konserwowy układamy w 12 miseczkach o średnicy 7,5 cm
Krok 3 - Tymbaliki drobiowe foto
4
Żelatynę rozpuszczamy w podgrzanym rosole.
Krok 4 - Tymbaliki drobiowe foto
5
Warzywa zalewamy małą ilością rosołu i pozostawiamy do zastygnięcia
Krok 5 - Tymbaliki drobiowe foto
6
Kiedy galareta stężeje wkładamy mięso i zalewamy resztą rosołu. Powtarzamy czynność z chłodzeniem aby galareta zastygła.
Krok 6 - Tymbaliki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.01.2017 14:46
bardzo lubię
jagoda5913 15.01.2017 12:30
fajna przystawka
magduś83 15.01.2017 00:56
To prawda :)
agaK. 15.01.2017 00:09
Są super, idealne na imprezę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak