Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska zupa z czerwonej soczewicy na bogato

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
seler naciowy 2 gałązki
passata pomidorowa 1/2 l
czosnek 4 ząbki
soczewica czerwona 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska zupa z czerwonej soczewicy na bogato

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę siekamy na drobno i w garnku do zupy podsmażamy na oleju kokosowym razem z pokrojonym drobniutko czosnkiem.

Dorzucamy do garnka wszystkie warzywa i zalewamy wodą aż woda przykryje warzywa. Dolewamy passaty. Gotujemy do miękkości. Dodajemy przepłukaną pod bieżącą wodą soczewicę i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą i papryką wędzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 16.01.2017 11:03
uwielbiam soczewice :)
Edita 16.01.2017 09:45
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak