Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
por 1/4 szt
papryka czerwona 1/4 szt
boczniaki 1 szt
jajko 2 szt
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
płatki kukurydziane

Porada

Kotlety schabowe nadziewane warzywami i jajkiem to świetny sposób na smaczne mięso w nowej odsłonie.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki.
Krok 1 - Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem  foto
2
Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.
Krok 2 - Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem  foto
3
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia.
Krok 3 - Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem  foto
4
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem  foto
5
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 5 - Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem  foto
6
Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 6 - Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.12.2016 20:30
Lubię nadziewane mięsko
Aleksandra/Olcia 29.12.2016 17:30
ale smakowicie wygląda
Bernadeta1 29.12.2016 17:24
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak