Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg patroszony 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki
Tymianek suszony Prymat 2 łyżki
czosnek ząbki 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
oliwa 3-4 łyżki

dodatkowo

sałatka szwedzka według uznania
ćwikła z chrzanem Smak według uznania
ziemniaki ugotowane według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg pieczony

Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytrynę pokroić w plasterki. Włożyć do środka ryb z tymiankiem i rozgniecionym czosnkiem w łupkach. Skropić ryby oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-15 minut w 220 stopniach.
Podawać z dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.12.2016 09:59
Najlepszy przepis na pstrąga :) Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak