Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurkowa babka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 1 szkl
jajko 8 szt
mąka pszenna 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 2 łyzeczki
mleko 0,5 szkl
kakao 2 łyzki
cynamon 2 łyzeczki
dżem jabłkowy 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurkowa babka

Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wlewamy mleko i wsypujemy mąkę i sodę. Dodajemy ubitą pianę z białek. Dzielmy ciasto na dwie części i do jednej dodajemy kakao i cynamon , a do drugiej dżem. Wylewamy babkę do foremki i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 06.01.2017 09:51
fajna jest
Ola1984 27.12.2016 13:38
Uwielbiam :) Jedna z moich ulubionych bab :)
Krystyna32 27.12.2016 12:58
bardzo apetyczna
Grazyna0211 27.12.2016 11:07
super babka
Wacław 27.12.2016 10:34
piękna prezentacja ;-)
olkaaa 27.12.2016 10:29
też taką robię
Ewelina1991 27.12.2016 09:23
świetna babka
MonikaW 27.12.2016 08:52
super przepis, bardzo lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak