Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1/2 szt dużej
kości schabowe 1 kawałek dość duży
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt opieczona
ziele angielskie 2-3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt mniejsze
czosnek 1 ząbek duży
śmietana ok2 łyżki
koncentrat pomidorowy
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Mięso i kość myjemy wkładamy do garnka i zalewamy ok 3 litrami wody i stawiamy do gotowania.
Warzywa obieramy, myjemy i dodajemy do mięsa. Oprócz cebuli i czosnku. Solimy i dodajemy pozostałe przyprawy. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę i dodajemy do gotującej się zupy. Dodajemy też opieczoną cebulkę i koncentrat pomidorowy. Gdy warzywa i mięso są miękkie wyjmujemy z zupy razem z przyprawami. Można też zupę przelać przez sito.
Doprawiany zupę do smaku, można na koniec gotowania dodać śmietanę. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 10.01.2017 20:03
dziękuje bardzo:)
Wafelek2601 08.01.2017 12:41
Pyszna zupka
Ewelina1991 08.01.2017 11:18
pyszna zupka
Krzysztof15 08.01.2017 08:36
moja ulubiona
w mojej kuchni 08.01.2017 01:51
same pyszności do zjedzenia
gosia1988 07.01.2017 21:08
smakowicie wygląda
Marta1986 07.01.2017 20:24
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak