Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z kiszoną kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 500 g
masło 250 g
drożdże świeże 40 g
mleko 1/2 szkl. zimnego
śmietana 2 łyżki
jajko 2 szt
sól 1 łyżeczka

Fafsz

kapusta kiszona 400 g
kiełbasa biała 2 surowe kiełbaski
cebula 1 średnia
olej 2 łyżki
Kminek mielony Prymat szczypta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z kiszoną kapustą

Ciasto: Mąkę posiekać z tłuszczem, drożdże wymieszać z zimnym mlekiem i śmietaną, jajka rozmącić. Do mąki z masłem dodać pozostałe składniki (odrobinę jajka zostawić do smarowania) i szybko zagnieść ciasto. Wstawić ciasto do lodówki na minimum pół godziny.
Farsz: Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim cebulę pokrojoną w kostkę, wycisnąć mięso z kiełbasek, rozgnieść widelcem, dołożyć kapustę i smażyć 10 minut. Doprawić kminkiem , solą i pieprzem, wystudzić.
Ciasto podzielić na 4 części, wałkować na okrągłe placki , każdy podzielić na 6 części, nakładać farsz , zwijać rogaliki. Smarować jajkiem. Piec ok 15-20 minut w 180*. Rogaliki nie muszą rosnąć, od razu wkładamy do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 00:47
Na pewno bardzo smaczne.
bietka 06.01.2017 21:04
Smaczne rogaliki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak