Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z papryką i ogórkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 10 plastrów
boczek 10 słupków
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
ogórek kiszony 5 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z papryką i ogórkiem

Czosnek obrać, pokroić drobno i rozetrzeć ze solą. Plastry mięsa lekko rozbić, natrzeć solą z czosnkiem i oprószyć pieprzem.

Papryki pokroić w słupki. Ogórki małe kroimy na połowy a duże na cztery części.

Na każdy plaster przygotowanego mięsa nakładamy boczek, papryki i ogórek. Zwijamy roladki.

Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy roladki. Skrapiamy olejem i obsypujemy cebulą. Można odrobinę podlać wodą. Przykryć naczynie. Można folią aluminiową.

Piec ok 40 min w 180 stopniach.
Odkryć i piec do miękkości ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.01.2017 07:33
na pewno są pyszne
katarzynka455 07.01.2017 15:51
dziękuję i jest mi baaardzo miło:) proszę się częstować:)))
agnieszka214 06.01.2017 15:18
Same pyszne miesko moge zjesc
Konczi 06.01.2017 14:37
Ależ pysznie wyglądają :)
Futka 06.01.2017 14:30
Przepyszne roladki :)
tobi1989 06.01.2017 13:57
Pyszności :)
Janina 06.01.2017 13:42
Fajne mięsko;))
Małgorzata92 06.01.2017 13:39
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak