Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z łososia

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 30 dag
szpinak mrożony 20 dag
jajko 6 sztuk
serek topiony śmietankowy duży 2 opakowania
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z łososia

Białka oddzielamy od żółtek. Szpinak przesmażamy na maśle z dodatkiem przeciśniętego czosnku, soli, szczypty pieprzu i pieprzu cayenne. Gdy przestygnie to dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy żółtka. Na dużą blachę od piekarnika wykładamy papier do pieczenia. Masę rozkładamy równo, pieczemy 30 minut w temp. 160 stopni. Po wyjęciu zdejmujemy papier a gdy wystygnie smarujemy serkiem i układamy łososia. Zwijamy i wkładamy do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.01.2017 14:38
znakomity pomysł
mirosława4 06.01.2017 16:00
apetyczna !
gusia1000 06.01.2017 15:48
Jest bardzo smaczna.
KORAL 06.01.2017 15:28
Bardzo lubię , ładnie wyszła :)
MonikaW 06.01.2017 15:07
świetne danie
Ania321 06.01.2017 14:49
wygląda przepysznie :)
RenataZ-et 06.01.2017 14:48
bardzo apetyczna!
Malinka 06.01.2017 14:38
Zjadłabym ze smakiem!
Futka 06.01.2017 14:29
Bajecznie smakowita rolada :D
Małgorzata92 06.01.2017 13:39
Bardzo lubię ;)
Olga_SK 06.01.2017 13:27
Chętnie wypróbuję twój przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak