Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka smażona na maśle klarowanym z czosnkiem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 160 gram
sól i pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
szpinak 100 gram
masło klarowane do smażenia

Dodatki

batat
ziemniaki
marchewka ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka smażona na maśle klarowanym z czosnkiem i szpinakiem

Pierś kroimy drobno w kostkę, szpinak siekamy drobno. Przekładamy na patelnie, doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz czosnkiem. Smażymy bez tłuszczu około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Podajemy z ugotowaną marchewką, oraz pieczony ziemniakami i batatami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 06.01.2017 09:47
jedzonko smaczne
Renataj 05.01.2017 22:34
Apetyczny obiadek:)
Renata9 05.01.2017 21:56
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak