Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki z dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok30 dag
pieczarki ok10 szt
natka pietruszki 2-3 łyżki posiekanej
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt namoczona
kukurydza konserwowa ok 1/2 op
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki z dodatkami

Mięso umyć, osuszyć i zmielić.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Kukurydzę osączyć z zalewy.

Pieczarki, kukurydzę, odciśniętą bułkę i natkę pietruszki dodać do mięsa. Wbić jajko, wszystkie składniki połączyć i dość mocno doprawić do smaku.

Z masy formować kotleciki. Obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 05.01.2017 19:05
pyszne mięsko
KORAL 05.01.2017 13:49
Lubię takie kotleciki :)
Edith85 05.01.2017 13:38
Fajnie wyglądają
Aleksandra/Olcia 05.01.2017 13:30
pycha,też często takie robię
Futka 05.01.2017 13:30
Świetne i bardzo smakowite mielone :)
agnieszka214 05.01.2017 13:30
kuszacy dodatek do obiadu
tobi1989 05.01.2017 13:24
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak