Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron smażony z grzybami shitake

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
grzyby shiitake 10 sztuk
makaron spaghetti 1/2 opakowania
papryka czerwona 2 sztuki
szalotka 3 sztuki
imbir starty 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
sos ostrygowy 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sok z limetki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron smażony z grzybami shitake

Grzyby moczymy kilka godzin w wodzie, następnie gotujemy przez 20 minut. Odcedzamy i kroimy w plasterki. Kurczaka uprzednio zamarynowanego w marynacie z: posiekanych szalotek, startego imbiru, przeciśniętego czosnku, posiekanej papryczki, sosu ostrygowego, sosu sojowego i soku z limonki, pokrojonego w paski wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy, dodajemy grzyby, papryki pokrojone w paski. Smażymy przez 25 minut. Dodajemy cukier brązowy oraz mąkę ziemniaczaną do zagęszczenia. Makaron gotujemy
al dente. Podajemy danie z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 05.01.2017 12:34
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak