Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jabłkami i płatkami migdałów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 G
jabłka 1 Kg
cynamon 2 Łyżeczki
płatki migdałowe 2 Łyżki
masło 2 Łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jabłkami i płatkami migdałów

Ryż wypłukać i ugotować według przepisu na opakowaniu. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ryż, następnie jabłka, posypać cynamonem i płatkami migdałów, ułożyć masło. Zapiekać pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Podawać że śmietaną.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 09.01.2017 09:54
pyszny taki ryz
KuchniaMagdaLeny 05.01.2017 23:54
Mniam...Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak