Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta pekińska 1 mała główka
por (biała część) 1 szt
cebula czerwona 1 szt
fasola czerwona z puszki 4 łyżki

Sos

rosół 1/2 szkl
olej 2 łyźki
ocet winny 2 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta

Porada

Zamarynowana sałatka może stać w lodówce 2-3 dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra sałatka z kapusty pekińskiej

Warzywa oczyścić umyć dokładnie.Kapustę poszatkować, cebulę i pora pokroić w krążki, fasolę przelać na sitku wodą i osączyć. Składniki na sos wymieszać. Warzywa włożyć do miski, zalać marynatą , wymieszać, przykryć i odstawić, aby zmiękły na pół godziny. Potem jeszcze raz wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 05.01.2017 14:40
Warto , sałatka jest lepsza gdy się przegryzie, więc można zrobić dzień wcześniej i dodatek do obiadu będzie czekał w lodówce.
Renataj 04.01.2017 23:39
Ciekawy pomysł - warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak