Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny sos z zasmażką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 40 dag
marchew 1 szt
cebula 1 i 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło
mąka pszenna
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny sos z zasmażką

Mięso umyć, osuszyć pokroić na małe kawałki.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę obrać i pokroić. Czosnek zmiażdżyć albo drobno posiekać.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso, dodać czosnek i przez chwilę razem smażyć. Przełożyć do rondla.

Cebulę podsmażyć lekko na pozostałym oleju i dodać do mięsa.
Dodać też marchew, oprószyć solą i zalać wodą. Dusić do miękkości.

Z mąki i masła zrobić zasmażkę i na koniec dodać do sosu.
Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak