Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego i jabłka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

seler naciowy 5 - 6 szt. (łodygi)
jabłko 1 szt.
słonecznik łuskany 1 - 2 łyżki

Sos

sok z cytryny 2 łyżki
jogurt grecki 2 - 3 łyżki
majonez 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Porada

Taka surówka jest bardzo soczysta i orzeźwiająca.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego i jabłka

1. Seler umyć i pokroić w poprzek na cienkie kawałeczki.
2. Jabłko obrać ze skórki i pokroić na kawałeczki wielkością zbliżone do selera.
3. Ziarno słonecznika uprażyć na suchej patelni (pilnować by się nie przypaliło).
4. Składniki sosu dokładnie wymieszać.
5. Sosem polać pokrojonego selera i jabłko, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ilość sosu dostosować do swoich upodobań.
6.Wierzch surówki posypać uprażonym słonecznikiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcepanowy kącik 03.01.2017 16:38
Pyszna i chrupiąca surówka :)
anka1988 03.01.2017 14:22
samo zdrowie
Małgorzata92 03.01.2017 11:13
Dobre połączenia :)
olkaaa 03.01.2017 11:11
brzmi ciekawie
pestka 03.01.2017 10:07
smaczny dodatek do obiadu
w mojej kuchni 03.01.2017 09:46
same pyszności do podjadania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak