Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kilogram
cebula 1 sztuka
grzyby suszone garść
majeranek do smaku
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk

Porada

Bardzo lubię łazanki ale te najbardziej, mam do nich ogromna słabość, często przyrządzam je na wigilię lub na postne piątki. Najlepiej smakują na następny dzień, są bardziej aromatyczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami

Namoczone wcześniej grzyby gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy i drobno kroimy. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna pieprzu i ziela angielskiego, gotujemy do miękkości. Ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody, drobno koimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone grzyby, kapustę oraz makaron. Chwilę razem smażymy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.01.2017 13:31
Ja też lubię takie jedzonko..pycha:))
Wiesława1 03.01.2017 11:26
Uwielbiam łazanki
w mojej kuchni 03.01.2017 10:06
bardzo lubię takie łazanki
RenataZ-et 03.01.2017 09:51
smakowite łazanki
KORAL 03.01.2017 08:47
Bardzo smaczne, leż lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak