Przepis i sposób przygotowania na: Makowa „Izaura” –pyszna
CIASTO MAKOWE:Mak sparzyć. Przestudzić i zemleć dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodawać po łyżce maku. Dodać proszek i olejek. Ubić pianę i połączyć z masą makową.
mąka | 1,5 szklanki |
cukier | 1,5 szklanki |
kakao | 3 łyżki |
margaryna | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
jajko | 4 sztuki |
woda | 5 łyżek |
margaryna | 125 dag |
mak | 30 dag |
jajko | 6 sztuk |
cukier puder | 18 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
olejek migdałowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: