Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z bluszczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2/3 szt
ziemniaki 3 szt
kalarepka młoda 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 0,5 szt
oliwa 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
smalec 2-3 łyżki
zioła 2 łyżki posiekany kurdybanek
natka pietruszki 2 łyżki posiekana
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Porada

Zupa warzywna na wywarze z mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. Bluszczyk kurdybanek dodaje zupie oryginalnego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z bluszczykiem

Kroki postępowania

1
Umyte żeberka włożyć do garnka, zalać zimą wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i gotować. ( Po zagotowaniu z wywaru usunąć szumowiny).
Krok 1 - Zupa warzywna z bluszczykiem foto
2
Ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, gotować do miękkości.
Krok 2 - Zupa warzywna z bluszczykiem foto
3
Kilka minut przed końcem gotowania dodać pokrojony i podsmażony na oliwie por.
Krok 3 - Zupa warzywna z bluszczykiem foto
4
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować.

Dodać pokrojony kurdybanek i natkę pietruszki, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, wymieszać.
Krok 4 - Zupa warzywna z bluszczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 31.12.2016 00:13
jak dla mnie- pyszności
Ania321 31.12.2016 00:04
smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak