Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z białek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 3 szklanki
margaryna 250 gram
bakalie 25 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z białek

Margarynę roztopić i przestudzić. Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier, cukier waniliowy. Następnie dodawać porcjami mąkę z proszkiem i dolewać margarynę. Na koniec dodać posiekane bakalie oprószone w mące. Wymieszać. Przelać do foremki keksowej ( 36x12 cm). Przez środek, wzdłuż foremki można przejechać nożem, wtedy keks równomiernie pęknie. Piec 50 minut w 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:53
Warto go piec.
bietka 31.12.2016 12:29
smaczne ciacho :)
Edith85 31.12.2016 09:32
Fajny pomysł na wykorzystanie białek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak