Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekinskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
cebula czerwona 1 szt
koper świeży
szczypiorek
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
majonez 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekinskiej

Kapustę pokroić drobno.
Obrać jabłka i marchewkę zetrzeć na tarce.
Cebulę pokroić w kostkę.
Koperek i szczypiorek drobno posiekać.
Do miseczki dać majonez,śmietanę i mleko wymieszać.
Warzywa przełożyć do miski doprawić solą pieprzem skropić sokiem cytrynowym.
Do warzyw dodać wymieszany sos jeszcze raz wymieszać.
Surówkę można podać od razu po wymieszaniu .

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.12.2016 14:28
bardzo smaczna :-)
gusia1000 11.12.2016 23:40
Bardzo zdrowa.
Bernadeta1 11.12.2016 18:12
lubię taką surówkę
Marta1986 11.12.2016 14:20
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak