Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
groszek mrożony 1 szk
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane groszkiem

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Groszek zagotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Dodać masło oraz sok z cytryny i całość zblendować. Na koniec dodać majonez oraz sól i pieprz, wymieszać. Miejsca po żółtkach napełniać pastą z groszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 13.01.2017 12:26
Smaczne jajeczka.
pestka 17.12.2016 14:20
smaczna przystawka
Grazyna0211 11.12.2016 17:18
pomysłowy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak