Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane spaghetti

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 600 gram
kukurydza w puszce 1 puszka
pieczarki 400 gram
spaghetti 400 gram
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
jajko 1 sztuka
ser żółty 2 łyżki startego, do środka
cebula 0,5 sztuki
szczypiorek 2 łyżki
olej
ser żółty do pposypania
bazylia do podania
pomidorki koktajlowe z zalewy do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane spaghetti

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plasterki i przysmażamy. Pod koniec doprawiamy do smaku. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy na oleju. Do zrumienionej dodajemy mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przysmażamy i doprawiamy do smaku. Gotowe mięso łączymy z pieczarkami, kukurydzą i koncentratem.
Krok 1 - Zapiekane spaghetti foto
2
Miedzy czasie makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.
Krok 2 - Zapiekane spaghetti foto
3
Gotowy makaron łączymy z przygotowanym mięsem, serem żółtym, szczypiorem oraz jajkiem.
Krok 3 - Zapiekane spaghetti foto
4
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Spaghetti zapiekamy w 180°C około 30 minut. Tuż przed wyjęciem posypujemy je startym, żółtym serem. Gdy ten się rozpuści danie wyjmujemy, posypujemy pokrojoną bazylią i podajemy.
Krok 4 - Zapiekane spaghetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.12.2016 21:49
Pyszna zapiekanka
Wiesława1 11.12.2016 08:59
Świetna propozycja
Iwusia 10.12.2016 22:28
smaczna zapiekanka
halina17 10.12.2016 19:17
Smaczne danie.
gusia1000 10.12.2016 15:42
Pomysłowo i smacznie.
Futka 10.12.2016 15:35
Przepyszne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak