Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy
Kroki postępowania
Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy do ostygnięcia. Zimny sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
mąka pszenna | 450 g |
masło | 200 g |
jajko | 2 szt |
cukier | 3/4 szklanka |
kakao | 2 łyżki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżki |
jogurt naturalny | 2-3 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ser biały | 1 kg - wiadereczko |
jajko | 4 szt |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 80-100 g |
aromat pomarańczowy | 8-10 kropli |
budyń waniliowy | 1 opakowanie - duży |
Do ozdoby: |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: