Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

woda 1/2 szklanki
mleko 2 szklanki
jajko 2
mąka pszenna 2 szklanki
olej rzepakowy 4 łyżki

farsz

kapusta kiszona 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki na ciasto dokładnie mieszamy. Odstaw na kilka minut, po czym usmaż naleśniki.
Kapustę ugotuj. Po czym odsącz z nadmiaru wody i posiekaj.
Pieczarki drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce,cebulę pokrój w kostkę.
Cebulę podsmaż, dodaj pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez kilka minut aż woda odparuje. Następnie dodaj pokrojoną kapustę i wymieszaj.
Farsz wykładamy na naleśniki i zawijamy krokiety.
Gotowe krokiety usmaż obtoczone w jajku i bułce tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.02.2017 11:56
na pewno są pyszne, dawno nie jadłam
paniusiaewa 18.01.2017 21:52
Nie tylko ładnie wyglądają, ale zapewne też dobrze smakują, bo znam ten wyrób.
Jadwiga/Jaga85 08.12.2016 15:34
Pyszne krokiety!
Edita 08.12.2016 15:00
pyszne krokiety
Wafelek2601 08.12.2016 13:23
Pysznie wyglądają
jan_mag 08.12.2016 11:43
Ale pyszne :)
Babeczka35 08.12.2016 07:30
Dawno takich nie jadłam. Pysznie wyglądają.
pestka 08.12.2016 07:01
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak