Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada pitna z piernikową nutą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
czekolada gorzka 50 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat bez mąki
miód akacjowy do smaku
pasta waniliowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada pitna z piernikową nutą

Mleko rozgrzać nie dopuszczając do wrzenia. Czekoladę posiekać i dodać do gorącego mleka. Dodać odrobinę pasty waniliowe i przyprawę do piernika. Mieszać do uzyskania jednolitego płynu. Dosłodzić do smaku miodem.
Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 22.12.2016 18:00
Pyszna na chłodne dni.
mysza75 22.12.2016 10:38
co za pyszna czekolada
Krystyna32 22.12.2016 07:58
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak