Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos świąteczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 200 g
kiełbasa podwawelska 0,5 kg
śliwki suszone 4 szt
wino wytrawne 1 szkl
przecier pomidorowy 1 łyżka
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos świąteczny

Kapustę płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki. zalewamy wodą. Dodajemy wino, śliwki i przyprawy. Gotujemy. Boczek oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Wrzucamy do garnka z bigosem. Dodajemy przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 22.12.2016 13:15
Nie mogę doczekać się kiedy u mnie będzie :)
Aleksandra/Olcia 22.12.2016 11:37
ale bym zjadła
Wacław 22.12.2016 09:41
bardzo smaczny :-)
Łukasz15 21.12.2016 22:09
Przepyszny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak