Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami
Kroki postępowania
Pasztet pieczemy około 50 minut w 180°C. Gotowy wyjmujemy z blaszki i studzimy.
ciecierzyca | 0,5 kg |
suszone pomidory | 1 słoiczek w oleju |
ser biały | 200 gram |
jajko | 3 sztuki |
olej | do wysmarowania blaszki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do wysypania blaszki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki do pasztetu |
cebula | 1 sztuka |
olej | do zrumienienia cebuli |
czosnek ząbki | 4 ząbki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
sól do smaku | |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
Czarnuszka nasiona Prymat | do posypania |
oliwa z suszonych pomidorów | 3-4 łyżki |
oliwa | do skropienia pasztetu |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: