Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i rzepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 15-20 dag
warzywa 1 szt czarna rzepa
czosnek marynowany 0,3 szkl
cebulka marynowana 0,3 szkl
ketchup 1 łyżka
majonez light 1-2 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka płaska
sól do smaku

Porada

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czarnej rzepy jest smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i rzepy

Czarną rzepę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Marynowany czosnek i cebulkę osączyć, pokroić. Odciśniętą rzepę, kapustę, czosnek i cebulkę razem połączyć. Do miseczki włożyć majonez, ketchup, przyprawę curry i miód, wymieszać. Przygotowany sos połączyć z surówką i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.12.2016 09:54
pyszna do obiadu
Jadwiga/Jaga85 18.12.2016 19:58
pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak