Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z cieciorką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 puszka
buraki czerwone 3 szt
ząbek czosnku 3 szt
oliwa
natka pietruszki
pieprz
sól
cukier
sok z cytryny

Porada

Jeśli podajemy danie na ciepło lepiej dodać natkę pietruszki po podgrzaniu .

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z cieciorką

Kroki postępowania

1
Cieciorkę odsączyć z zalewy .
Krok 1 - Buraczki z cieciorką  foto
2
Buraki gotujemy na pół twardo , obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Buraczki z cieciorką  foto
3
Czosnek przeciskamy praskę i mieszamy z oliwą.
Krok 3 - Buraczki z cieciorką  foto
4
Ciecierzycę mieszamy ze startymi burakami i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Buraczki z cieciorką  foto
5
Następnie dodajemy czosnek z oliwą , skraplamy sokiem z cytryny i dodajmy posiekaną natkę pietruszki. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno
Krok 5 - Buraczki z cieciorką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.12.2016 12:47
ciekawy pomysł na buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak