Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z warzyw korzeniowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
por 10 cm
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
brukselka 300 gram
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
ziele angielskie 3 ziarenka
pieprz 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z warzyw korzeniowych

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Rozgrzej oliwę na dnie i podsmaż marchew pietruszkę i seler. Wlej wrzątek zagotuj dodaj ziemniaki, zupę gotuj ok 20 minut. Na koniec dodaj brukselki na pół przecięte i gotuj ok 5 minut aby były chrupkie. Dodaj śmietankę jeśli lubisz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.12.2016 11:41
ciekawy pomysł
hanbes 28.12.2016 15:32
Pychota, lubię takie smaki
Margo1 19.12.2016 17:36
moja ulubiona ,niedawno taką robiłam
Babeczka35 17.12.2016 17:54
Moje smaki taka zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak