Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z wiśniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone pieczone 4 sztuki
wiśnie bez pestek 1 opakowanie
ocet balsamiczny 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 1 sztuka
anyż gwiazdki 1 szczypta
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z wiśniami

Buraki pokroiłam w ósemki. Na patelni rozgrzałam miód dodałam goździk odrobinę anyżku i czosnek. Dodałam do gorącego płynu rozmrożone wiśnie i buraki. Szybko podgrzałam całość. Posypałam świeżym tymiankiem.
Dodałam kilka kropel oleju lnianego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.12.2016 17:37
o tym bym nie pomyślała
R'n'G Kitchen 16.12.2016 19:37
Ciekawe połączenie. Koniecznie do wypróbowania
Stenka 16.12.2016 18:55
ciekawe połączenie składników
adelajda 16.12.2016 18:35
Na pewno pyszne
benka 16.12.2016 17:47
Zdrowo i pysznie.
KORAL 16.12.2016 16:42
Oj, przypomniałaś mi, pycha , a jak super wygląda...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak