Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowo- cynamonowe muffinki
Kroki postępowania
Deser wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffinki pieczemy około 30 minut do zrumienienia w 180°C. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
mąka tortowa | 2 szklanki |
cukier | 2/3 szklanki |
olej rzepakowy | 0,5 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,2 łyżeczki |
cynamon | 1 łyżeczka |
czerwona porzeczka | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | do oprószenia owoców |
cukier puder | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: