Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie Eli w majonezie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
majonez tradycyjny według uznania
ogórki konserwowe 6 sztuk
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek
śledzie 1 (solone, płaty)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie Eli w majonezie

Wymoczone śledzie pokroić w grubsze paski.Cebulę drobno posiekać.Ogórki pokroić w drobną kostkę.Do miski włożyć śledzie,dodać cebulę,ogórki,ziele angielskie,liście laurowe,majonez,doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.Śledzie włożyć do pojemnika z przykrywką lub słoika z zakrętką i wstawić do lodówki na 24 godziny,żeby wszystko się przegryzło.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 19.07.2012 09:41
pyszności
ewaa 20.06.2011 21:21
bardzo smaczne:)
ewaa 20.06.2011 21:21
bardzo smaczne:)
wedith1 15.11.2010 06:01
Ja bym wymieszała jogurt naturalny z majonezem. Naoglądałam się dzisiaj przepisów ze śledziami i chyba jezrobię:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak