Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i bananem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko ciepłe 1 szkl
drożdże świeże 50 g
jajko 2 szt
cukier 2 łyżki
jogurt naturalny 150 ml
sól szczypta
banan
jabłko
olej do smażenia

Porada

Dodatek banana sprawia,że racuchy są słodkie,więc nie jest konieczne posypywanie ich cukrem pudrem chyba,że ktoś lubi słodsze.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i bananem

Z drożdży,łyżki mąki,łyżeczki cukru i ćwierć szkl. mleka zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać do miski,dodać wszystkie składniki oprócz owoców i wymieszać łyżką.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Odstawić aby wyrosło,gdy podwoi objętość dodać pokrojone w kostkę jabłko i banana pokrojonego w ćwierć talarki ,wymieszać.Smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.12.2016 10:44
pyszne racuchy
2milutka 14.12.2016 09:52
smaki dzieciństwa pycha!
Krystyna32 14.12.2016 08:41
bardzo apetyczne
RenataZ-et 13.12.2016 20:03
uwielbiam takie racuszki
Marta1986 13.12.2016 19:36
bardzo smaczne
Bernadeta1 13.12.2016 17:39
smaczne racuchy
agnieszka214 13.12.2016 17:08
Pyszne racuszki
gosia56 13.12.2016 17:07
Moje ulubione;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak