Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mięsem i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dkg
marchew
pietruszka
seler 1/3 szt
ziemniaki 4 szt
żurek
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawy
boczek wędzony 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mięsem i ziemniakami

Umyte mięso zalewamy wodą. Dodajemy kucharka i gotujemy. W tym czasie obieramy jarzyny i dodajemy do gotującej się zupy.

Ziemniaki obieramy. Kroimy w kostkę razem z boczkiem. Dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.

Pod koniec do gotującej się zupy wlewamy żur i gotujemy jeszcze na wolnym ogniu ok. 10 minut.

Na koniec doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 12.03.2017 13:00
Na pewno pyszna, a z zakwasem żurku, super.
Wacław 14.12.2016 12:39
pyszna zupa
magdow 12.12.2016 21:39
smaczny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak