Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

burgery z indyka w płatkach kukurydzianych plus warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone indycze 250 gram
jajko zielononóżki 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
płatki kukurydziane 1/2 szklanki

warzywa

chińska mieszanka warzywna 1 opakowanie
woda 5-6 łyżek
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: burgery z indyka w płatkach kukurydzianych plus warzywa

Pulpety:
W misce wymieszaj mięso, dodaj żółtko, przypraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj kotlety. Obtocz w jajku (roztrzepanym) i zmielonych płatkach kukurydzianych. Smaż na maśle klarowanym ma złoty kolor.
Warzywa:
Warzywa to mieszanka z mrożonki na woku na oliwie i wodzie duszone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 24.11.2016 21:53
super przepis ! ;]
Wafelek2601 24.11.2016 21:51
Musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak