Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 500 g
woda 2 litry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 100
olej rzepakowy 200 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w panierce

Brukselkę obrać z wierzchnich liści ,opłukać . Włożyć do garnka wlać wodę ,lekko posolić i gotować około 8 minut . Odcedzić na sicie ,w miseczce rozbełtać jajko z pierzem i solą .Ocieknięte brukselki obsypać w mące ,następnie w jajku i w bułce tartej . Włożyć na patelnię na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor ,posypać przyprawą kucharek .Osączyć z nadmiaru tłuszczu na rączniku papierowym .Podawać ciepłe do mięsa i ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 24.11.2016 15:30
Dla mnie absolutny hit!!! Wiadomo nie każdemu smakuje brukselka, ale wiadomo, ze jest zdrowa. Tak podana na pewno smakuje !
Patrycja33 24.11.2016 13:42
pyszny dodatek do obiadu
w mojej kuchni 24.11.2016 02:12
brukselkę lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak