Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe krokiety z chleba tostowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczywo tostowe 5 kromek
parówki 5 sztuk
ser mozarella 2 kulki
sos pomidorowy 1/2 szklanki
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Porada

Parówki możemy zastąpić szynką a ser mozzarella serem żółtym.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe krokiety z chleba tostowego

Kroki postępowania

1
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy na cieńsze kromki. Każdą kromkę smarujemy dobrze sosem pomidorowym.


Mozzarellę kroimy na plasterki i na każdej kromce układamy po kilka plasterków sera. Na 1 brzegu tak przygotowanych kromek układamy parówkę.
Krok 1 - Parówkowe krokiety z chleba tostowego foto
2
Tak przygotowany chlebek zwijamy dobrze w rulon.


Owijamy każdy rulonik dokładnie folią spożywczą i odkładamy do schłodzenia na 10-15 min.
W tym czasie przygotowujemy panierkę ,ubijamy jajko z odrobiną soli i pieprzu.
Krok 2 - Parówkowe krokiety z chleba tostowego foto
3
Schłodzone roladki wyjmujemy z lodówki, odwijamy z folii.


Jajko ubijamy z odrobiną soli i pieprzu.


Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej a następnie smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony.
Podajemy na gorąco.
Krok 3 - Parówkowe krokiety z chleba tostowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.11.2016 12:01
fajny pomysł :-)
edytazaw89@wp 24.11.2016 17:56
Wygląda pysznie
agnieszka214 24.11.2016 17:52
Pycha przekąska
Janina 24.11.2016 16:22
Fajny pomysł;))
Habibi 24.11.2016 15:03
dawno nie robiłam, pewnie w weekend się wreszcie zabiorę ;)
Pani Domu 24.11.2016 14:03
ciekawy przepis
gosia56 24.11.2016 10:27
prosty ale na pewno pyszny sposób;)
jagoda5913 24.11.2016 00:19
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak