Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone w marynacie z pikli

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy świeży 1 kg
cebula biała dowolna ilość
sól i pieprz
mąka pszenna do panierowania
olej rzepakowy do smażenia
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
marynata z warzyw w occie

Porada

Mieszana marynata jest najlepsza - z papryki w occie, korniszonów i pieczarek.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone w marynacie z pikli

Śledzie umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano. Cebulę pokroić dowolnie i sparzyć wrzątkiem. Śledzie układać w dużym słoiku na przemian z przyprawami i cebulą.
Zalać marynatą odsączoną z warzyw.
Wstawić do lodówki na ok. 5-7 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak