Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z serem, pieczarkami i ziołowymi grzankami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 4
ser żółty 4 plasterki
cebula 1 mała
pieczarki 5-6
sól
pieprz
chleb 4 kromki
masło
przyprawa do masła ziołowa
czosnek 1 ząbek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z serem, pieczarkami i ziołowymi grzankami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i drobno pokroić. Zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć razem z cebulą. Doprawić sola i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać rozgnieciony ząbek czosnku.
Krok 1 - Parówki z serem, pieczarkami i ziołowymi grzankami foto
2
Parówki ugotować. Parówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na nie rozłożyć pieczarki i ser żółty, posypać oregano.
Krok 2 - Parówki z serem, pieczarkami i ziołowymi grzankami foto
3
Chleb posmarować masłem i posypać przyprawą ziołową.
Krok 3 - Parówki z serem, pieczarkami i ziołowymi grzankami foto
4
Parówki i chleb zapiekać w piekarniku ok. 5 minut.
Krok 4 - Parówki z serem, pieczarkami i ziołowymi grzankami foto
5
Podawać na gorąco od razu po wyjęciu z piekarnika.
Krok 5 - Parówki z serem, pieczarkami i ziołowymi grzankami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak