Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z baraniny w marynacie z wina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata

wino czerwone wytrawne 0,5 szkl
oliwa 2 łyżki
mięta świeża siekana 6 lyżek
czosnek ząbki 3 szt

Lista składników

kotleciki baranie z kością 6 szt

Porada

Podawać z surówką z warzyw sezonowych. Może to być sałatka z pomidorów i ogórków małosolnych, z młodą cebulą.

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z baraniny w marynacie z wina

Przygotować marynatę: oliwę, wino, miętę i czosnek wymieszać.
Włożyć do miski kotlety, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 2-3 godz. Następnie wyjąć mięso, osączyć i piec na rozgrzanym ruszcie po 8-10 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak