Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajskie Curry z Mięsem z Indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone drobiowe 50 dag
cebula szalotka 1 szt
pasta curry 2 łyżki
mleko kokosowe 350 ml
woda 50 ml
natka pietruszki 3 łyżki
sól i pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
papryczka chilli 1/3 szt
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

dodatkowo

tortilla razowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tajskie Curry z Mięsem z Indyka

Na rozgrzaną patelnię wkladam łyżkę oleju kokosowego a następnie wkładam mięso mielone z indyka. Smażę.
Następnie obieram szalotkę i drobno kroję. Dodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.

Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak