Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A"la "bigos" bez kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1/2 kg
marchew 1/2 kg
wędlina 1/2 kg
ogórek kiszony 1/2 kg
olej 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Porada

Do tego dania najlepiej użyć kiełbasy cienkiej typu podwawelska lub toruńska.

Przepis i sposób przygotowania na: A"la "bigos" bez kapusty

Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć talarki,dusimy na oleju, aż się zeszkli,dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy 5 minut. Przekładamy do garnka razem z puszczonym sokiem,podlewamy wodą,aby warzywa były zanurzone. Marchew obraną ścieramy na tartce na grubych oczkach i dodajemy do garnka,dusimy ok. 10 min. W tym czasie kiełbasę obieramy i kroimy w kostkę lub półplasterki i podsmażamy na patelni,dodajemy do garnka i dalej dusimy. Ogórki ze skórką kroimy w kostkę dodajemy do garnka, przyprawiamy i dusimy,aż warzywa będą miękkie(ogórki pozostają chrupiące). Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 06.12.2016 08:32
fajny przepis
benka 06.12.2016 07:37
No cóż, przepis został zgłoszony jako nadużycie, za użycie słowa bigos. Słowo "BIGOS" wzięłam w cudzysłów, a to nabiera innego znaczenia, należy czytać a"la, gratuluję nadgorliwości i źródła wiedzy jakim jest wikipedia.
bertpvd 05.12.2016 20:35
ciekawy przepis
Marta1986 05.12.2016 19:31
bardzo apetycznie wyglada
Marta1986 05.12.2016 19:29
love In dubami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak